House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

7 handige kledingtips voor dunne mannen

Ben jij lang en dun? Of klein en dun? Wellicht vind je het moeilijk om je goed te kleden. Met deze simpele kledingtips zorg je dat je er goed uitziet, ook met een minder breed figuur. Kleed je altijd naar je lichaamsbouw (lees ook onze tips voor mannen met een buikje).  Dik, dun, groot, klein: je uitstraling bepaalt hoe aantrekkelijk je bent. Niet hoe je gebouwd bent. Embrace your body type! Bon, met deze Oprah-state-of-mind is het tijd voor wat concrete tips.

1. Creëer volume met materiaal

Kies voor kledingstukken die volume creëren. Dit zijn stevige, stugge en zware stoffen, het liefst met structuur. Vermijd vooral dunne en lichte stoffen. Denim, katoen en linnen zijn prima voorbeelden. Deze stoffen creëren als het ware volume om je lichaam. Een spijkeroverhemd of stevig katoenen jasje werken dus goed voor je. Wil je echt resultaat zien, ga dan voor stoffen die een structuur hebben. Denk aan gewatteerde sweaters of jasjes. Hierdoor maak je je figuur letterlijk breder en groter.

2. Creëer volume met laagjes kleding

Ook met laagjes creëer je volume. Ga dus voor een goede collectie vesten en jasjes. Denk aan een mooi spijkerjasje op een t-shirt, of een casual colbert op een overhemd. Optisch zorgt dit óók voor meer volume. Omdat je verschillende prints, structuren en materialen ziet lijk je groter.

3. Hoera, prints!

Hoera je bent slank! Je kunt dus heel veel hebben. Ook qua kleuren en prints. Als je slank bent trek je met een opvallende print de aandacht af van je slanke postuur. Probeer eens een overhemd met een mooie bloemenprint, fijne stip of goede ruit.

4. Vermijd oversized

Het voelt misschien logisch om wijdere kleding te dragen zodat je er breder uitziet, maar het tegendeel is waar. Niet-aansluitende kleding zorgt er namelijk voor dat het lijkt alsof je in je kleding bent verzonken. Kies dus voor goed aangesloten kleding die niet te groot is. Veel mannen met dunne benen denken bijvoorbeeld dat ze beter geen ‘skinny’ broeken kunnen dragen omdat hun benen hierdoor dunner lijken. Hierbij geldt: je hebt dunne benen maar deze lijken echt niet steviger door er een te wijde pijp omheen te dragen. Ga dus met de mode mee en kies voor een slanke broek. En pas tip 1 toe: kies voor stevig materiaal zoals denim. Mijd dus broeken met te veel stretch.

5. Vermijd kleding die je dunner laat lijken

Een smalle stropdas, een overhemd met verticale strepen, puntige schoenen: allemaal items die je beter achterwege kunt laten. Horizontale strepen en ruiten kunnen juist weer heel erg goed. Ook kledingstukken met veel details als zakken, sticksels en knopen werken goed. Net als bij prints zorg je dat er ‘meer gebeurt’, wat afleidt van je slanke postuur. Verder is het een aanrader om tops met een kraag te kopen. Dit creëert wederom volume waardoor je breder lijkt.

6. Vermijd te lang of te kort

Als je dun bent kan te lange of te korte kleding funest zijn voor je look. Let goed op de lengte van je mouwen en broekspijpen. Je mouwen moeten lang genoeg zijn, maar niet zo lang dat ze halverwege je hand vallen. Ze moeten zo lang zijn dat ze nog wel zichtbaar zijn als je er een jasje overheen zou dragen, zo’n 1 cm over het punt waar je arm eindigt en je hand begint. Je broekspijp valt op je schoen, zeker niet eroverheen. Wij zien een broek liever iets te kort dan te lang. Sommige trendsetters kiezen er zelfs voor om de broekspijp iets op te rollen.

7. De kleermaker, daar is-ie weer

We blijven het noemen: de kleermaker is je beste vriend. Kleding wordt geproduceerd op basis van standaard modellen. In de realiteit zijn er veel meer lichaamsvormen. Laat je niet beperken doordat een kledingstuk in eerste instantie niet perfect zit. Neem het product mee naar de kleermaker zodat hij het perfect kan afstellen op jouw figuur. Overhemden kun je altijd laten tailleren. Broeken kun je korter laten maken. Mouwen kun je korter maar vaak ook iets langer laten maken. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt.