House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

filippa k

Eigenlijk was je deze zomer het liefst op stilte-retraite gegaan. Maar hoe belangrijk je het proces van zelfontwikkeling en zelfreflectie ook vond: 400 euro neertellen om een hele week je mond te houden in een klooster ergens in Limburg ging je net iets te ver. Gelukkig kwam je er al snel achter dat je ook thuis tot verhelderende inzichten kunt komen. Een proces dat bijdroeg aan je queeste naar zelfverbetering, was de opruimsessie van je kledingkast. Volgens de Marie Kondo-methode ging je elk kledingstuk langs. Je dacht dat je vriendin veel troep had, maar jij kon er ook wat van. Die veel te wijde spijkerbroek die van je kont afzakt, die chino die juist veel te strak zit, dat oranje shirt waar in gouden koeienletters de naam van een heel duur merk op staat. Items die ooit ‘joy sparkten,’ maar nu totáál overbodig bleken. En dit was nog maar een kleine selectie van kledingstukken die de deur uit gingen.

Toen je geconfronteerd werd met die beschamende hoop afgedankte kleding, kreeg je je grootste inzicht. Je dacht: ‘Ik ga mijn leven beteren. Vanaf nu doe ik het hélemaal anders.’ ‘Living large’ was ooit je mantra, nu zou ‘consuminderen’ het credo worden. Je besloot een driedagenbaardje te laten groeien en je haar in een staartje te gaan dragen. Je nam je voor om op je ondergoed na gewoon ál je kleding vaarwel te zeggen, en voortaan elke dag alleen nog maar een grijze kaftan en rieten slippers te dragen. Je zou een boek gaan schrijven over wat nou echt belangrijk is in het leven en andere existentiële vraagstukken. Ja, je voelde je als herboren en je zou een compleet ander mens worden. Opnieuw was je toe aan een moment van bezinning. Want afstand doen van je gehele garderobe? Dat is misschien wel heel drastisch. Een spannende date, een sollicitatiegesprek, een belangrijke presentatie geven: gelegenheden waar een grijze linnen jurk en rieten slippers wellicht niet de eerste keuze zijn. Maar hoe doe je dat dan wél: op kledinggebied je leven verbeteren?

Less is more

Graag laten we je kennis maken met het concept modisch minimaliseren. Als modieuze minimalist hoef je niet zoals bijvoorbeeld Steve Jobs altijd hetzelfde te dragen. (Al zijn een coltrui en een spijkerbroek wel goede toevoegingen aan een minimalistische garderobe.) Wel is het zo dat je kledingkast zó inricht, dat je daar alleen het echt ‘nodige’ aantreft. Niet meer iets kunnen vinden in die kast van je is er niet bij, want voortaan heb je nog maar een stuk of 24 tot 30 items. Deze items kies je met zorg uit. Ze zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee. Ook zijn ze geschikt voor meerdere seizoenen en met praktisch alles te combineren. Losgaan tijdens het shoppen kan niet meer, want het draait om het maken van verantwoorde en functionele keuzes. Ben je niet gewend om vanuit een minimalistisch oogpunt kleding te kiezen, dan is het nog best een dingetje. Uiteraard helpen wij als kledingexperts jou daar graag bij – al is het alleen maar om ervoor te zorgen dat jij straks niet op die slippers naar je sollicitatiegesprek gaat.

Modisch minimaliseren: hoe doe je dat?

Jij bent niet de enige die behoefte heeft aan een minimalistische garderobe – van meer klanten kregen wij die vraag. U vraagt, wij draaien. Vanaf heden tref je in onze kledingboxen het merk Filippa K aan. Kernwoorden van dit Scandinavische merk zijn eenvoud, stijl, simpliciteit en juist: minimalisme. Het credo van het merk is er eentje die de ‘nieuwe jij’ vast omarmt: less is more!

Al sinds 1993 is Filippa K een steady speler in de wereld van de bewuste mode. Op verschillende manieren draagt het merk bij aan het verduurzamen van de kledingindustrie. Belangrijk kenmerk is dat de kleding die uit de hoofdkwartieren van Filippa K rolt, ook écht lang meegaat. Naar het schijnt kun je je Filippa K-item gemiddeld wel 75 keer dragen, terwijl een fast fashion gemiddeld slechts 7 keer wordt gedragen. Reken dat verschil maar zelf uit. Maak je verantwoorde kledingkeuzes, dan hoef je minder te kopen omdat je kleding langer meegaat. En dat is nou net de missie van het merk: mensen minder laten kopen. Nog een feitje: tijdens de productie worden materialen van vorige collecties hergebruikt. In fysieke winkels biedt Filippa K namelijk klanten de optie om ‘afgedragen’ kledingstukken te doneren, zodat deze weer een tweede leven kunnen krijgen. Cool toch? Maar goed, laten we overgaan tot een ander very important aspect: hoe ziet die Filippa K-kleding eruit dan?

filippa k jas
filippa k outfit

Gouden logo’s en tierelantijnen

Dat grote goudkleurige logo op je oranje T-shirt dat je uiteindelijk – thank god – hebt weggedaan? Zoiets vind je niet in de collectie van Filippa K. Hierin bestaat namelijk geen ruimte voor overbodige details. Wat vindt je dan wel? Moderne zakenmannen halen hun hart op, want met die heerlijke linnen cropped pantalons kun je ook tijdens een hittegolf in stijl op kantoor komen. Verruil je veterschoenen voor witte sneakers, en je kunt in dezelfde broek ook gewoon naar het terras. Meer in voor een frisse, sportieve look? Dan draag je je pantalon met een fijn overhemd of T-shirt van zacht, ademend katoen. Ga je ’s avonds nog ergens een drankje doen, dan trek je je linnen sweater aan en je stijlvolle trenchcoat-esque overjas. De collectie kent weinig print en het kleurenpalet is met tinten als donkergrijs, beige, kobaltblauw, wit en zwart enigszins sober. Maar dat is nou juist het voordeel, want geloof ons: op die basiskleuren raak je uiteindelijk stuk minder snel uitgekeken dan op dat feloranje shirt van je. O ja, alle items hebben een heerlijk comfortabele, wat ruime fit. Het monotone en het ruime van de kleding geven de kleding een vleugje van die fijne nineties vibe – de tijd waarnaar we allemaal terug willen.

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=yVDTnsfVqD4″ css=”.vc_custom_1594971477172{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”]

Net als Dennis Storm en Zac Efron

Nou hoe zit het, ben je al om? Het is misschien even wennen, zo’n look die niet inspeelt op de allerlaatste hypes. Vrees niet: in een outfit van Filippa K lijk je niet saai maar stijlvol, en dan op een manier alsof je helemaal niet  ‘s ochtends een half uur vertwijfeld voor de spiegel hebt gestaan. Toch bang dat je uit de toon valt met je minimalistische look? Realiseer dan duurzaam en milieuverantwoord bezig zijn als man hot is. Dennis Storm leeft als een minimalist op Bali en pende zijn beslommeringen in een boek, Zac Efron maakte zelfs een hele Netflix-serie over het onderwerp. Ga deze early adopters achterna en zet de minimalistische modetrend!

Klaar voor de minimalistische look?

Laat ons je helpen. Met verschillende mooie minimalistische merken in onze collectie kunnen we bijzondere en complete outfits voor je samenstellen. Denk aan items van comfortabele en duurzame stoffen in fijne pasteltinten.

[sc name=”instagram”]