House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

D E  S T I J L  V A N

Ivo van Deyzen

House of Einstein De Stijl van Ivo va Deyzen

Jasje: Les Deux €189, Shirt: Hugo Boss €99, Broek: Plain €119

Op de Pannekoekstraat in Rotterdam zit een bijzonder modehuis genaamd The GoodPeople. Het bedrijf is opgericht door Ivo van Deyzen met als doel om geraffineerde, duurzame en draagbare kleding voor de man te maken. Samen met zijn vrouw Nicole runt hij het bedrijf maar ook zijn gezin, wat minstens zo belangrijk voor hem is. ‘Uiteindelijk is mijn doelstelling om energiek te leven en daarbij zo goed mogelijk om te gaan met mijn tijd en de mensen om me heen.’ Ontmoet ondernemer én familieman Ivo in dit interview over succes, toekomstdromen en persoonlijke stijl.

Succes

Familie

Geluk

Wat heb jij van je voorouders meegekregen?

Ik ben opgegroeid onder de rook van Rotterdam in een hecht gezin. Mijn vader, moeder, broer en zus zijn nog steeds erg close. Familie speelt daarom een zeer belangrijke rol in mijn leven. Inmiddels heb ik ook een eigen gezin waardoor ik elke dag mag genieten van mijn vrouw en kinderen.

Mijn vader was ook ondernemer, hij produceerde uitlaatsystemen voor Mini en BMW. Een echt bruut mannenbedrijf, zeg maar. Hierdoor kreeg ik ook het ondernemerschap met de paplepel ingegoten. Het voelde voor mij dus als vanzelfsprekend om te gaan ondernemen.

House of Einstein De Stijl van Ivo va Deyzen

Overshirt: The Good People €169, Denim shirt: The Good People €119

Wat betekent succes voor jou?

Ik heb grote ambities voor mijn bedrijf, maar kies ook voor een gelukkig leven met mijn gezin. Een goede balans tussen werk en privé is dus belangrijk voor mij. Life is too short.

Wat mij altijd erg helpt is goed plannen. Ik maak dus regelmatig een nieuw weekschema waarin ik alle elementen die ik belangrijk vind opneem. Dit kunnen dingen voor mijn bedrijf zijn, maar net zo goed sporten, leuke dingen doen en ontbijten met de kinderen. Uiteindelijk is mijn doelstelling om energiek te leven en daarbij zo goed mogelijk om te gaan met mijn tijd en de mensen om me heen. Ik geloof oprecht dat je op je werk fris en fruitig blijft door voldoende dingen te doen die je leuk vindt.

Hoe succesvol is The GoodPeople?

Met The GoodPeople doen Nicole en ik iets wat we echt leuk vinden. Daarom is het voor mij een succes. Dat zit hem enerzijds in het product: we ontwikkelen prachtige producten met bijzondere leveranciers. Het hele creatieve proces van idee tot productie van een kledingstuk blijft tof om te zien. Als je vervolgens iemand ziet lopen in jouw product geeft dat een enorme kick. Dan is de cirkel voor mij rond.

Anderzijds zijn we ook bezig met het opbouwen van een bedrijf met een eigen cultuur. Er zit hier inmiddels een onwijs leuk team met gepassioneerde mensen, wat het ondernemen voor ons leuk maakt.

House of Einstein De stijl van Ivo van Deyzen

T-shirt: The Good People €59

Wat zijn je toekomstdromen?

Ik zie het ondernemen als een spel. Waarbij ik mezelf steeds de vraag stel: hoe breng ik het bedrijf naar een volgend level en aan welke knoppen kan ik draaien?

Internationale groei is een belangrijk onderdeel van het volgende level van The GoodPeople. Maar niet ongecontroleerde groei. We willen blijven horen bij het hogere segment en ik heb geleerd dat focus en rust hiervoor belangrijk is. Vroeger deed ik alles voor de korte termijn verkoop. Nu denk ik meer aan de lange termijn, werk ik aan het bouwen van het merk en heb ik minder haast. Ik kijk enorm uit naar interessante samenwerkingen met andere culturen, steden en winkels.

Ik realiseer me ook dat we continu on top of our game moeten zitten. De concurrentie in de mode is moordend en comfort kills. Ik moet dus steeds weer uit mijn comfort zone treden. Afstand nemen, maar tegelijkertijd nauwlettend in de gaten houden. Een goede balans blijven vinden tussen whole sale en onze eigen verkoopkanalen, maar ook tussen online en fysieke winkels. Het spel gaat altijd door.

House of Einstein De stijl van Ivo van Deyzen

 Trui: Denham €119, Pantalon: Les Deux €119

Wat is jouw persoonlijke stijl?

Je kan me uittekenen in een baggy broek, sweater of shirt en sneakers. Als ik naar buiten ga draag ik daarbij een overshirt (lees: zwaarder overhemd dat fungeert als een jas). Hoewel ik er wel van houd, draag ik zelf niet veel kleur. Meestal kies ik toch voor de basics: donkerblauw, grijs, beige of wit.

Mijn kledingkast wordt elk seizoen vervangen met de laatste collectie van The GoodPeople. Dit is belangrijk voor mijn productkennis, hiernaast bezoek ik veel winkels en klanten en ben ik toch wel het uithangbord van mijn product.

Alles wat we maken met The GoodPeople is mijn stijl. Je zou kunnen zeggen dat twee van mijn beste vrienden en ik de muzes zijn van het merk. Het is een belangrijke graadmeter in ons creatieproces: zou één van ons drie dit dragen? Is het antwoord nee, dan gaat het kledingstuk simpelweg niet in productie.

House of Einstein De stijl van Ivo van Deyzen

Vest: The Good People €129. T-shirt: Minimum €39

In de rubriek ‘De stijl van’ portretteren we interessante verhalen van change makers over kernwaarden, persoonlijke groei en kledingstijl. 

Ontdek ook jouw persoonlijke kledingstijl

Ben jij bewust van je eigen stijl? En benieuwd hoe je dit vóór je kunt laten werken met een goede outfit? Maak kennis met House of Einstein: dé personal shopping service voor mannen. Na een kort belletje met een personal shopper ontvang je een unieke box met outfits thuis. Je betaalt achteraf, alleen voor de items die je leuk vindt.