House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

D E  S T I J L  V A N

Rob de Otter

de stijl van LI opmaak2

Rob de Otter (64) is founder en creative director van IINII Independent Event Professionals. Een bedrijf dat indrukwekkende evenementen voor het bedrijfsleven neerzet. Hij werkt voor grote merken als Puma, Volkswagen en Randstad. Altijd met als doel om de bezoeker met een ‘wow’ gevoel naar huis te laten gaan. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf snel de transitie gemaakt naar online en hybride events. Welke kernwaarden hebben Rob gebracht waar hij nu staat? Welke uitstraling hoort daar bij en hoe vertaalt hij dit naar zijn eigen kledingstijl?

Kwaliteit

Creatie

Aandacht

Je koos direct de kernwaarde ‘kwaliteit’. Hoe komt dat?

Kwaliteit is ontzettend belangrijk in mijn leven. Ik heb het dan over de kwaliteit van leven en van werk. Goed werk leveren is elke dag mijn streven. Maar ook gesprekken voeren met diepgang en iets doen met aandacht. Ook in mijn uitstraling zie je dat, hopelijk, terug (lacht).

Hoe belangrijk is uitstraling voor jou?

Hoe ik er uit zie heeft direct invloed op de ander, hier geloof ik heilig in. Als ik me goed kleed, zegt dat wat over mij. Op die manier communiceert stijl. Ik ben me heel bewust van non-verbale communicatie en kleding is hier een belangrijk onderdeel van. Als je bij iemand thuiskomt, zie je direct hoe georganiseerd iemand is. Ik kan aan je kledingstijl zien wat voor type denker je bent, waar je van houdt en wat je nastreeft. 

Hoe gebruik jij jouw kledingstijl in je werk?

Als creative director wil ik de juiste uitstraling hebben. Ik draag graag een zwart pak gecombineerd met een zwarte bril. Dit creëert duidelijkheid voor mensen, ze weten meteen welke rol ik speel. Je kan hiermee spelen, ook bijvoorbeeld in internationale context. In Duitsland vinden ze mij al snel erg creatief, omdat men zich daar wat saaier kleedt. 

Ik vind het ook belangrijk dat mijn collega’s goed gekleed zijn omdat ik denk dat dat helpt bij het creëren van vertrouwen bij de klant. Het schept helderheid over waar je voor staat als mens en bedrijf.

ROB 5

Conformeer je je dan naar de status quo?

Ik maak gebruik van het beeld en de bevestiging die mensen zoeken in mijn stijl. Ik kan hiermee sturen hoe een ander mij ziet. Dus in bepaald opzicht kleed ik me dan in overeenstemming met de norm. Maar het betekent ook dat je je bewust niet kan conformeren. Dus voor mij gaat het er meer om dat je je bewust bent van je doelen en je stijl hiervoor kan inzetten. 

Wat voor kleding draag je meestal?

Het leven dat je leeft of het beroep dat je hebt bepaald voor een groot gedeelte je stijl. Vroeger zat ik bij het Korps Mariniers en droeg ik dagelijks een camouflage pak. Mijn stijl is dus ontzettend veranderd. 

Momenteel draag ik zakelijk veel pakken met een kleine twist, zoals een ruitje of structuur in de stof. Als creative director moet het niet te standaard zijn. Ik combineer zo’n pak met moderne schoenen, zoals deze zwarte boots. 

Wat nooit is veranderd aan mijn stijl is de keuze voor kwaliteit.

Kopie van ROB 1

‘De stijl van’ is een selectie van verhalen van inspirerende ondernemers, geïnterviewd door House of Einstein

Ontdek ook jouw persoonlijke kledingstijl

Ben jij bewust van je eigen stijl? En benieuwd hoe je dit vóór je kunt laten werken met een goede outfit? Maak kennis met House of Einstein: dé personal shopping service voor mannen. Na een kort belletje met een personal shopper ontvang je een unieke box met outfits thuis. Je betaalt achteraf, alleen voor de items die je leuk vindt.