House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

summer chique mannen

Staat er een bruiloft of zomers feest op de planning? Dan was je misschien al onze vorige artikel tegengekomen over bruiloft kledingtips voor de man. En grote kans dat je er een gaat bezoeken waar de dresscode ‘summer chique’ luidt. Of een afgeleide daarvan, zoals ‘festival chique’ of ‘Ibiza chique’. Maar wat betekent dat? ‘Summer’ staat uiteraard voor zomers, te interpreteren als lichte kleuren en materialen. Denk aan kleuren als zand, wit en lichtblauw en materialen als linnen en katoen.

Dit betekent echter niet dat je in je korte broek en slippers aan kunt komen. Want ‘chique’ staat voor gekleed en dus niet shabby. In pak hoef je niet, maar zorg voor wel een gekleed geheel door bijvoorbeeld een colbert, overhemd of pantalon te dragen. Verder is het juist leuk om geklede items met casual items te combineren. Denk aan een zomers pak in combinatie met een t-shirt of een mooi colbert en overhemd op een witte broek.

De dresscode festival chique maakt een knipoog naar het festivalleven. Denk aan een leuk hoedje of een grappige gadget. Met Ibiza chique wordt verwezen naar de bohemian lifestyle in Ibiza. Je zou kunnen kiezen voor een witte linnen broek en overhemd.

Om het nóg wat makkelijker te maken presenteren we vijf summer chique herenkledingcombinaties die altijd goed werken.

Summer chique – Combinatie #1

Een lichtblauw colbert in combinatie met een wit overhemd en donkerblauwe chino

Een golden oldie. Fris, zomers en feestelijk. Investeer in een lichtblauw colbert, want deze kleur staat iedereen. Combineer je hem met een knisperend wit overhemd. Qua broek ga je voor effen donkerblauw, kaki of grijs. Simpel, maar stijlvol.

summer chic look 1Summer chique – Combinatie #2

Een witte broek in combinatie met een lichtblauw overhemd en jasje

De witte broek is helemaal terug en perfect voor de dresscode summer chique. Het creëert een zomerse Saint Tropez-look. Combineer ‘m met een fris lichtblauw overhemd. Verschillende kleuren jasjes behoren tot de opties: klassiek donkerblauw, zand of een opvallende ruit. Helaas moet je wel even opletten waar je gaat zitten: blijf weg van mossige muurtjes.

summer chic look 2Summer chique – Combinatie #3

Een zandkleurig pak in combinatie met een wit overhemd

Wil je ‘summer chique’ in pak? Ga voor een beige of zandkleurig pak. De Italianen weten al jaren dat je hier vrienden mee maakt. Combineer het pak met een wit of lichtblauw overhemd. Lekker zonnebrilletje erbij en gaan!

summer chic look 3Summer chique – Combinatie #4

Een denim of linnen overhemd in combinatie met een chino en eventueel een sjaaltje

Een denim of linnen overhemd zorgt voor een relaxte, bourgondische look. Ideaal voor een feest op het platteland. Ga altijd voor een nettere chino of pantalon, dan blijft de look wel feestelijk. De echte farmer’s boy draagt hierbij bretels en een sjaaltje.

summer chic look 4Summer chique – Combinatie #5

Een t-shirt in combinatie met een colbert en nette broek

Laat zien dat je formeel gekleed kunt gaan met een t-shirt. Draag een mooi, luxe exemplaar onder een jasje. Aanraders zijn een linnen t-shirt of een t-shirt met een lichte glans in een effen kleur. Streepjes mogen ook, als je van een Franse twist houdt. Felle kleuren en prints kunnen de look informeel maken dus kijk hiermee uit. Draag er een mooi, slim fit jasje bij. Maak de outfit af met een pantalon of nette chino.

summer chic look 5