House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

8 kledingtips voor de man met een buikje

Ben jij gezegend met een grote liefde voor eten? Vind je het lastig om je Bourgondische levensstijl op te geven voor een slim fit overhemd? Hierbij onze 8 kledingtips voor mannen met een buikje. Met deze stijltips voor stevige heren ga je goed en comfortabel gekleed.

1. De knel-test

Kleding hoort aangesloten te zitten. Niet te wijd en niet te strak. Met niet te strak bedoelen we dat kleding nergens onder spanning mag zitten, vooral niet bij knopen of ritsen. Als de stof van je kleding ergens onder spanning staat creëer je plooien, waardoor je eerder steviger lijkt dan slanker. Je kleding mag ook niet knellen als je je beweegt, check dus altijd even hoe de kleding zit als je gaat zitten of door je knieën gaat. Dit betekent niet dat je alles vanaf nu oversized moet dragen. Maar zorg dat de kleding aangesloten zit, zonder te knellen.

2. De kleermaker is je grootste vriend

Kleding wordt geproduceerd zodat het bij 80% van alle lichamen past. Daaronder vallen ook slanke puberjongens en afgetrainde marathonlopers. Nu is er helaas ook nog een tendens naar steeds slanker vallende, ‘slim fit’ kleding. Grote kans dus dat het moeilijk is om perfect zittende kleding te vinden in ‘normal fit’ of ‘regular fit’. No worries. Er is een oplossing, uitgevonden in de middeleeuwen: de kleermaker.

Creëer je eigen kleding op maat en ga nadat je iets gekocht hebt langs de kleermaker om het perfect af te laten stellen. Het kost je €15 en een half uur tijd, maar je hebt nooit meer miskopen of kleding die niet lekker zit.

3. Leg coupenaden uit

Veel kledingstukken bevatten coupenaden om ze strakker te maken qua pasvorm. Zo hebben de meeste overhemden naden op de rug om het shirt getailleerder te maken. Deze coupenaden kun je eenvoudig losmaken. Et voilá: een ongetailleerd shirt.

4. Bespaar niet op kwaliteit

Een vriend van mij zei ooit: ik heb niet zo’n knap gezicht dus ik moet wel investeren in dure kleding. Hij had een punt. Je kunt je uiterlijk een behoorlijke upgrade geven met een goede kapper en mooie kleding. Ben je wat minder zeker over je figuur vanwege je buikje, investeer dan in kleding van goede kwaliteit. Zo’n H&M t-shirt staat prima bij een skinny puber, jij komt er niet mee weg. Kies voor natuurlijke, stevige stoffen die niet te veel aftekenen en lang meegaan. Vermijd synthetische stoffen. Deze zien er goedkoop uit en zorgen bovendien voor onaangename zweetluchtjes. Dikke, volumineuze stoffen kun je ook beter mijden. Koop dus geen dikke schipperstrui of wollen truien met extra structuur.

5. Breek je outfit met kleuren en lagen

Probeer je outfit te ‘breken’ door verschillende kleuren en lagen te dragen. Voorkom dus dat je als een blauwe Barbapapa door het leven gaat. Kies bijvoorbeeld voor een kaki broek als je een donkerblauwe trui draagt. Je ‘breekt’ hierdoor je figuur en voorkomt dat je lichaam er massief uitziet. Een andere mogelijkheid is een vest dat je open over een t-shirt in een andere kleur draagt. Of een overhemd met print onder een jasje. Of een spijkerjack over een sweater.

6. Stretch

Aangesloten maar comfortabel? Dat kan dankzij stretch. Er is dan een kleine hoeveelheid lycra toegevoegd aan de kleding zodat de vezels meebewegen. Vooral bij spijkerbroeken speelt stretch tegenwoordig een grote rol. Het voordeel is dat de broek zich vormt naar je lichaam en dus minder knelt. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder ‘love handles’ (vetjes op je rug) en vermindert het ‘muffin effect’ (buikje dat over je broekrand valt). Ook overhemden met stretch zijn een aanrader. Let wel: koop een je producten met stretch niet te klein.

7. Double denim

Spijkerstof is ideaal als je wat dikker bent. Spijkerstof is meestal stevig en tekent dus vrijwel niet af. De stevigheid van de stof zorgt er ook voor dat het niet rimpelt. Zorg dus dat je veel denim in je kast hebt. Denk aan een goede spijkerbroek in blauw en zwart, een spijkerjack (leuk op een casual overhemd) en een goed denim shirt.

8. Ga voor accessoires

Weet je waarom vrouwen zo van schoenen en tassen houden? Omdat ze ongeacht de kledingmaat passen. Leer hiervan en ga voor een goede collectie accessoires. Deze maken je outfit bijzonder en stijlvol. Denk aan een stoere zonnebril, hippe sneakers en een toffe riem. Draag eens een bijzondere sjaal bij je jas. Draag een pochet met print bij je colbert. Verwen jezelf met een mooie collectie sokken en een leuke muts. Deze accessoires laten zien dat je uiterlijk belangrijk vindt en goed voor jezelf zorgt.