House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

charlie temple bril 2

Als kind had je een pesthekel aan hem. Dat grote montuur op je neus met die dikke jampotglazen voor je ogen. Je bril afdoen was er niet bij, want anders kon je de sommen op het bord niet lezen. Maar inmiddels zijn het andere tijden. Door de jaren heen heb jij een totale metamorfose ondergaan. Je nam afscheid van je bloempotkapsel en ging voor lenzen zodra je ouders daar niets meer over te zeggen hadden. Maar jij bent niet de enige die is veranderd. Ook de bril heeft zijn stoffige en functionele imago afgeschud. Hoorde je er vroeger niet bij als brillenmans, nu ben je een loser als je besluit het optische instrument niet te dragen. Uiteraard gaan wij mee met de bril-emancipatie: vanaf heden tref je in onze boxen ook brillen aan. En niet zomaar brillen, maar de meest hippe brillen van het moment: die van Nederlands trots Charlie Temple.

Geen zin in stress

Waarom het handig is om een bril in je kledingbox te ontvangen? Natúúrlijk kun je ook zelf langs de brillenboer om op je gemak allerlei nieuwe montuurtjes te passen. Maar we weten allemaal hoe stressvol zo’n bezoek kan zijn. Je hebt het waarschijnlijk al te druk (met series kijken) om de opticien te bezoeken. Bovendien is het nog best een uitdaging: zelf het juiste exemplaar kiezen. Allerlei twijfelgedachten passeren de revue als je jezelf voor de tiende keer in de spiegel bekijkt met wéér een ander model op je neus. ‘Ben ik hiermee niet een mislukte hipster? Of lijk ik hiermee te veel op een computernerd? Heb ik überhaupt wel een brillenhoofd? Wie ben ik nou eigenlijk?’ Voor je het weet verlaat je de zaak met een wazige blik en een complete identiteitscrisis en zónder een nieuw fris montuurtje. Als persoonlijke stylisten zorgen wij ervoor dat jij niet meer hoeft te dealen met al die twijfels. Wij hebben scherp zicht op wat er hot and not is in brillenland en welk modelletje het beste bij jou én je stijl past.

Tja, had je toentertijd die lenzen maar niet genomen. Heden ten dage is de bril namelijk een uiterst cool visueel hulpmiddel om de ondertiteling van Breaking Bad en verkeersborden op vijftien meter afstand weer te kunnen lezen. Maar een bril is méér dan dat. Het ding geeft je allure, status en stijl. Met een bril lijkt het ineens alsof je een intellectueel bent. Iemand die naast series kijkt ook de krant leest, en dan niet alleen de zaterdagbijlage. Tegelijkertijd lijk je met je glasses on ook iemand die naast al dat intellect een bijzonder goed gevoel heeft voor stijl. Brillen zijn modeaccessoires die je outfit naar een hoger level tillen. Geruit pak aan vandaag? Dan zet je je hipstermontuurtje op. Een stoere outfit met je denimoverhemd, chino en laarzen? Dan wordt het een pilotenmontuur. Zelfs als je op saai en basic bent vandaag, geeft de juiste bril je look een instant upgrade. Ja, zelfs wanneer je niet wordt gemankeerd door een wazig zicht, wil je zo’n ding op je hoofd. Een bril in de box: voor ons een meer dan logische stap.

product 8971normal

Een schattig verhaal

Dan nog even over onze keuze voor het merk Charlie Temple. Die kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. Bam, ineens was het merk daar begin 2015. Je herinnert je de reclames op tv misschien nog wel. Het brein achter het merk is de Nederlandse Leon Planken. Het verhaal is eigenlijk heel schattig. Zijn zoontje Charlie, van toen nog maar 2 jaar oud, had een bril nodig. Dus werd er een bezoek aan de opticien gebracht. Eerst nog twee weken wachten voordat de bril van Charlie eindelijk klaar was en vervolgens ook nog eens 400 euro moeten aftikken: dat zag vader Leon niet zitten. Hij dacht: ‘Waarom zou een bril in hemelsnaam duurder moeten zijn dan een iPad? Dit kan beter.’ En tadaa, het merk Charlie Temple was geboren! (Fun fact: ‘Charlie’ komt uiteraard van Leons zoontje, ‘Temple’ betekent ‘brillenpootje’.)

Leon besloot zelf een andere koers op te gaan. Een koers van mooie brillen van hoge kwaliteit, zónder dat je daar een fortuin voor hoeft neer te tellen. Na een inspirerende wereldreis door onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië, China en Japan begrepen Leon en co dat er maar één goede manier zou zijn om de kosten laag te houden: alles zelf maken. En zo geschiedde. De ontwerpen zijn geheel van de hand van Leon en zijn collega’s, de monturen worden in elkaar gezet door alleen de allerbeste fabrikant en de glazen worden gemaakt in het eigen glasatelier in Rotterdam. Het eindproduct? Een topbril voor een topprijs.

Vandaag ben ik een CEO

Graag staan we even stil bij de namen van de monturen in de collectie van Charlie Temple. De ‘CEO’ en ‘the Ruler’, de ‘Grande Rotondo’ en de ‘Drifter’ en de ‘Teddy’ en ‘Balthazar’: ze klinken allemaal even veelbelovend, interessant en gezellig. We lichten de eerstgenoemde bril even toe: de CEO. Dit is één van de hipste en meest populaire modellen. Of je nou notaris bent of hipster, een vlotte ondernemer of bedrijfsjurist: met dit klassieke doch opvallende montuur weet iedereen dat jij de baas bent. Maar dan wel een toffe baas. Het model is weliswaar groot, maar vederlicht. Geen zorgen dat je neus en oren aan het eind van de dag overbelast zijn dus! Dan nog zo’n pareltje uit de collectie: de Grande Rotondo. Als we de verhalen mogen geloven, vliegt deze bril de (virtuele) winkel uit. Niet verwonderlijk, want dit is zo’n bril die eigenlijk iedereen wel goed staat. Het is een lekker aanwezig exemplaar, met grote glazen en een stevig acetaatmontuur in karamelbruin. Geïnspireerd op de Italiaanse brillenmode, dus met dit exemplaar ben je altijd in stijl.

Helemaal hip

We vinden het leuk om nog wat brillentrends uit te lichten die je vanaf heden in je kledingbox kunt aantreffen. Een van de belangrijkste trends is toch wel die van genderneutraliteit. Monturen zijn niet gebonden aan geslacht. Neem bijvoorbeeld het zwartgekleurde montuurtje genaamd ‘Steven S’. Deze bril is geïnspireerd door acteur Steven Seagal, die een iconische hipsterbril heeft die niet van zijn gezicht is af te slaan. Zie jij zo’n cool hipstermontuurtje ook wel zitten? Berg hem dan goed op voor je vriendin, want als die hem eenmaal heeft gepast, krijg je hem vast niet meer terug…

Eveneens hot zijn de brillen geïnspireerd op de jaren zeventig. Denk aan dikkere retromonturen waarmee je de aandacht trekt – en dan niet op de jampotglazenmanier van vroeger. Het seventiesmodel van nu is in een uiterst modern jasje gestoken. Denk bijvoorbeeld aan het altijd-goede pilotenmodel met een dikkere bruine of zwarte rand. Of ga voor een bril met grotere, ronde glazen, in combinatie met een opvallend acetaatmontuur. Bang dat je bril je gezicht ronder doet lijken? Bril ‘Barron’ geeft je gezicht een verfijnde omlijsting en is verkrijgbaar in smaakvolle kleurtjes als Marzipan Tortoise en Crystal Peach. Ja, die laatste is inderdaad zachtroze. Een kleur die jij als man ook heel goed kan hebben!

Leve de brillenmans

Lang verhaal kort: je leest het goed. Vroeger hoorde je vroeger er als brillenmans niet bij, nu ben je gewoonweg niet cool als je zonder optisch instrument door het leven gaat. Maak daarom gebruik van onze bril in de box-optie met hippe brillen van Charlie Temple en wees helemaal on-trend.

[sc name=”instagram”]