House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

In gesprek met Guido Mangert.

Oprichter en directeur van Peak Value en klant bij House of Einstein.

guido mangert 01

Hoe gaat een ondernemer en succesvol zakenman gekleed naar zijn werk? En is de zakelijke dresscode veranderd de afgelopen jaren? We vroegen het Guido Mangert, directeur van Peak Value en een rasechte Rotterdamse ondernemer. “Ik denk niet meer dat ik alles kan”.

Is de zakenman Guido Mangert veranderd door de jaren heen?

“Ik heb successen geboekt maar ook serieuze fouten gemaakt. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer denk dat ik alles kan. Mijn belangrijkste les is dat ik minder verschillende dingen tegelijkertijd doe. Er waren tijden dat ik tegelijkertijd in drie verschillende branches aan het ondernemen was en dan komt niet alles van de grond zoals je wilt. De dingen die we nu doen, doen we ook echt goed.”

Waar ben je trots op?

“Op de verkoop van een van onze grotere deelnemingen aan een Duits beursgenoteerd bedrijf. We hebben drie jaar lang intensief samengewerkt met de oprichters van dit software bedrijf. Dit was voor ons het bewijs dat ons framework – de Foto van de Toekomst – werkt. The proof of the pudding.”

guido mangert 02

De Foto van de Toekomst?

“Samen met de ondernemers schetsen we het beeld van wat het bedrijf kan bereiken en dat beeld drukken we haarscherp af. Drie jaar geleden hebben we samen met dit software bedrijf zo’n Foto van de Toekomst gemaakt. Vervolgens heft Peak Value een belang genomen. De verwachte resultaten werden ruimschoots overtroffen. Het was een win-win situatie voor beide partijen. Een succes, zowel op financieel als persoonlijk vlak. We zijn nog steeds goed bevriend met de oprichters, en gaan regelmatig op wintersport en naar Ibiza.”

guido mangert 03

Hoe ga je gekleed?

“Zakelijk draag ik het liefst een jeans, overhemd en jasje. Ik houd van netjes: gewassen en goed gestreken. Een pak draag ik eigenlijk liever helemaal niet. Wat dat betreft vind ik dat de business conventies veranderen, of misschien heb ik er meer lak aan gekregen. Ik bepaal zelf wat ik aan doe, wat lekker zit. Ik zou nooit meer een das aantrekken omdat ik een afspraak heb met een bepaalde klant. Niet als statement – maar het past me beter.”

En in het weekend?

“Dan sta ik langs de lijn: spijkerbroek, slobbertrui en laarzen. Ik wil dan mingelen met allerlei mensen. Je ziet me echt niet rondlopen als zakenmannetje.”

[sc name=”instagram”]