House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

camel active

Je hebt een abonnement op Lonely Planet en je waant je (af en toe) de hoofdrolspeler uit Into The Wild. En je houdt er niet van om in van die hippe termen te praten, maar ook jij bent bevangen door een flinke dosis ‘wanderlust’. Je weet wel: die sterke, onbeheersbare drang om alles van deze aardkloot te zien, op avontuur te gaan en zoveel mogelijk gebieden op je wereldkraskaart weg te krassen. Is dit herkenbaar? De makers achter het merk Camel Active begrijpen jouw onstilbare reishonger hélemaal. Met hun functionele kleding en andere gear haal jij de Columbus in je naar boven en trotseer je onbekende terreinen, uiterste uithoeken en landen hier ver vandaan.

Meteen een geruststelling. Denk je aan ‘functionele kleding’, dan denk je natuurlijk meteen aan van die praktische afritsbroeken in onbestemde bruintinten, gezellige gele regenjassen en dikke fleecevesten in neonkleuren. En aan van die ongemakkelijk zware bergschoenen waar iedereen je al op een kilometer afstand mee hoort aan komen stampen, en aan gigantische rugtassen waarmee je, als je niet uitkijkt, elke voorbijganger een flinke stoot geeft. Als het aan de makers van Camel Active ligt, doen we dat gewoon niet.

Wat doen we dan wél?

De geschiedenis brengt ons terug naar eind jaren zeventig: de periode waarin Camel Active werd opgericht. De makers hadden een duidelijke missie: de moderne reislustige man en vrouw goed voorbereid op pad helpen. Geïnspireerd door de reizen naar verre landen die de makers zelf maakten, stelden ze een collectie samen bestaande uit ‘modern casual wear’. Constanten in de producten die ze in der loop der jaren afleverden, waren de natuurlijke materialen, de hoge kwaliteit en de functionele elementen en materialen. Echte Camel Active-klassiekers zijn bijvoorbeeld de stoere cargobroeken, de parka’s die door weer en wind gaan en de schoenen waarmee je elk gebied in de outdoor trotseert.

Schatzoeken in Peru

Bij het maken van de nieuwste collectie was Peru de grootste inspiratiebron. Als je het ons vraagt, staat Peru ook niet verkeerd op jouw bucketlist. Wat betreft natuur en landschap heeft Peru echt álles. Denk aan hoogvlaktes waar het vriest en sneeuwt, maar ook aan tropische junglebossen waar de temperatuur omhoog schiet en waar Freek Vonk hélemaal los zou gaan. Maar Peru is ook het land van de stenen steden en imposante ruïnes (Machu Picchu), roerige riviergebieden (de Amazone loopt door het land) en woeste woestijnen met wuivende palmbomen. Kom je in Peru als toerist, pardon, als wereldreiziger, dan wil je tijdens je rondreis zoveel mogelijk gebieden aantikken. (En een lama-selfie schieten.) Een hele lading kleding in een megarugzak meeslepen is geen optie. Wat je nodig hebt, is een schaars aantal kledingstukken, waarmee je onder elke omstandigheid van je reis kunt genieten. Je raadt het al: je reistas vullen met Camel Active-spul is geen slecht plan.

Nieuwe collectie

Maar natuurlijk is die nieuwe collectie nog voor veel meer geschikt dan alleen het ontdekken van Peru. De leus van de laatste campagne is: ‘Slapen onder de sterren en de natuur omarmen. We willen real life ervaringen. Maar hé, wie kan comfort en een beetje luxe nou weerstaan?’ ‘Ja’ voor dat extra beetje luxe! We noemen enkele highlights uit de nieuwe collectie. Hoogtepunt één is de gebreide offwhite coltrui, die je dankzij het kasjmier en de wol lekker warm houdt. Combineer de trui met het overhemd dat niet alleen heerlijk zacht is, maar ook een hip ruitpatroon heeft (draag ‘m met de knoopjes open). Hierbij draag je bijvoorbeeld de roestbruine ribbroek. Of ga voor de jeans met speciale hitte-isolerende feature: echt niet dat jij het koud krijgt. Aan het weer is nog steeds geen touw aan vast te knopen, dus die wind- en waterproof parka in marineblauw komt ook als geroepen. Deze parka is er trouwens ook met camouflageprint en heeft speciale vakjes voor je paspoort, portemonnee en lemmet. Aan je voeten géén grove stampschoenen, maar ultralichte sneakers of leren boots waarmee je elke ondergrond trotseert. Ja, jij bent klaar om die lama-selfie op de Peruaanse gebergtes te fixen! (Of voor je weekje op Zeeland).

Schaam je niet

Duik je tijdens je wereldreis een hippe bar in voor een cocktail, dan hoef je je niet te schamen voor je reizigersoutfit. De kledingstukken zijn zó gemaakt dat ze ook modieus genoeg zijn voor een citytrip naar een bruisende metropool. (Dat zou dus naast Singapore of Peking ook de Randstad kunnen zijn.) Enne, ben jij eigenlijk helemaal niet zo’n globetrotter, maar wél fan van een stoere outdoor look? Dan misstaan de items van Camel Active ook niet in je kledingkast. Je ziet er dan extra stoer uit tijdens een boswandeling, of wanneer je gaat houthakken. Vind jij het leuk om je kleding af te stemmen op die van je vrouwelijke metgezel? Wacht nog even met het aanschaffen van dezelfde gele regenjas. Goed om te weten is namelijk dat Camel Active ook kledij voor vrouwen maakt. Mag je even zelf naar googelen. Via House of Einstein regel je in elk geval je eigen wanderlust-uitrusting!