House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

looks kantoor

Wat is het koud hè?! Je hebt al in de kast gekeken, maar behalve die warme sokken, te grote trui en die slobberbroek heb je eigenlijk niets wat je kunt aantrekken. Zin om op je vrije dag de stad in te gaan en winkel na winkel af te struinen heb je natuurlijk evenmin. (En je vriendin op pad sturen in dat pokkeweer is ook zo wat.) Op zo’n druilerige middag hang je liever op de bank wat afleveringen van je favoriete Netflix-serie te bingen. Een prima gelegenheid waar je oude versleten kloffie van pas komt. Maar op je werk kan je daar natuurlijk niet mee komen aanzetten. Geen probleem: wij zorgen ervoor dat je niet belandt in een totale kledingcatastrofe. Goede outfits uitzoeken is namelijk onze core business. Ja: met deze drie najaarslooks ben jij onmiskenbaar de spetter van de kantoortuin!

Look #1: Fris doch formeel

fris doch formeel

Je hebt vandaag een belangrijke presentatie of meeting. Jij wil al je denkkracht besteden aan het regelen van je pitch en presentatiekaartjes en zo, en niet aan in welke kledij je je in godsnaam moet hijsen om dat natuurlijke overwicht uit te stralen. Maar uh, met dat donkergrijze maatpak dat je altijd bij dit soort gelegenheden tevoorschijn haalt, heb je het ook een beetje gehad. Die hoofdbrekens over je outfit besparen we je graag met de volgende set: een fijn alternatief voor het standaardpak. Geloof ons: de ruit is terug van weggeweest. Je vindt het ruitmotief op je sokken, op je pantalon en, in dit geval, op je colbertjasje.

Jij associeert het ruitmotief wellicht met van die mannen die in hun strakke geruite broek een potje gaan jagen, compleet met hoge leren laarzen en alles. (En thuis ook allemaal wild aan de muur hebben hangen. Brr.) Of je denkt natuurlijk aan een kilt. Hoe dan ook: laat je niet weerhouden door eventuele schrikbeelden en geef de ruit eens een kans! Probeer dit colbertjasje met moderne ruit bijvoorbeeld eens. Doet door het palet aan blauwtinten niet gelijk aan de Schotse Hooglanden denken, en staat netjes doch fris. Klassiek wit overhemd en blauwe pantalon eronder en stijlvolle suède gespschoenen om het helemaal af te maken. Geen stropdas nodig: met deze look maak je hoe dan ook indruk! (Nu die presentatie nog.)

Look #2: Casual Friday

casual friday

Yes, het is Casual Friday! Of je werkt gewoon op een plek waar men niet begint te piepen als je met sneakers binnenloopt. Maar je weet: een goede outfit maakt dat jij nét wat zelfverzekerder al die prio’s tackelt, die calls afhandelt en al je taken over de schutting gooit bij je collega’s. Trek gewoon de volgende set aan. Om te beginnen bevat deze set dé modekleur van dit moment: okergeel. Een ideale tint: oker is mooi, maar niet zo schreeuwerig en ‘in your face’. Oker komt het beste tot zijn recht met blauwtinten. De wollen streepjestrui is een prima alternatief voor die grote slobbertrui, dachten wij zo. En wordt het nou inééns heel warm (of is het tijd voor de vrijmibo), dan is het fijn dat je er nog een lekker shirt eronder hebt in zo’n andere goeie herfsttint: karamel.

Mocht je net niet zo goed hebben opgelet: de ruit is helemaal terug. Jort Kelder draagt onder deze fijne geruite pantalon waarschijnlijk leren brogues, en goed zichtbare sokken met eveneens ruiten. Onze etiquette luidt anders: onder een geklede pantalon mogen sneakers best! Mits in de modekleur van deze winter, en dat is dus wit. Dan: de riem. Je denkt misschien: handig, zakt mijn broek tenminste niet steeds af. Is inderdaad zo. Maar zo’n ding – in dit geval een fijn, subtiel exemplaar van zacht gevlochten leer – maakt je look ook hélemaal af. Maar niet alsof je er te veel over hebt nagedacht hoor. Je ziet er gewoon goed verzorgd en gelikt uit. Perfect om eens balletje op te gooien bij de leuke PR-dame. Misschien ziet zij een after work-bila met jou ook wel zitten!

Look #3: Cool Creative

cool creative look

Werk jij op een creatieve of technische broedplaats waar een enigszins representatieve kledingstijl gewaardeerd wordt? Dan komt deze set als geroepen. Als creative weet jij natuurlijk de fijne kneepjes van het ‘out of the box’ denken toe te passen. Bijvoorbeeld als het gaat om het bedenken van innovatieve campagnes, het uitvinden van nieuwe 5G-toepassingen of het ontwerpen van duurzame woningen. Of waar jij dan ook je ei over legt. Ook wat betreft je kleding is het leuk om eens buiten de gebaande paden te treden. Een overhemd: iets wat je kent als een kledingstuk dat doorgaans wordt verstopt onder een jasje of sweater. Maar het éígenlijk ook heel goed blijkt te doen ergens overheen, alsof het een jasje is.

In dit geval draag je je denimoverhemd over een fijne zachte hoodie. Deze co-creatie van lichtblauw en army green zorgt ervoor dat jij in één klap een frisse verschijning wordt. De tot nu toe besproken kleding zit gewoonweg súperlekker. Echt niet dat je nu ineens voor een nette pantalon gaat. Nee: deze outfit vraagt gewoon om een jeans. Dan nog sneakers erbij, uiteraard in dezelfde kleur als je hoodie. Punten als je de broekspijpen een beetje opvouwt, zodat je kekke sokken ook te zien zijn. Dat is tenslotte ook een stukje creativiteit: oog hebben voor zulke details. Zo, nu ben je helemaal klaar voor een brainstorm met de andere creatieve peers en technerds!