House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

quad rijden mannenuitje

Vrijdagavond. Samen met je vrienden besluit je eens ‘lekker gek’ te doen, en een kijkje te wagen in de hippe club waar jullie als student weleens kwamen. Uit de speakers knalt harde techno, en alle aanwezigen – die allemaal zo rond de twintig lijken – doen allerlei ingewikkelde dansmoves waarvan het net lijkt alsof ze die eerst drie uur lang voor de spiegel hebben geoefend. Ligt het aan jou, of hebben ze die temperatuur in de hedendaagse clubs flink opgeschroefd? Waarom hebben alle drankjes ineens een onherkenbare, exotische naam? En hoezo dragen al die millennials zo’n bergwandelaarstasje kruislings over de borst? Eenmaal weer buiten voel je je opgelucht, maar ook best een droeftoeter. Je vrienden hebben hetzelfde gemengde gevoel, en jullie denken allemaal hetzelfde: ‘Man, ik ben hier te oud voor.’

Maar deze confronterende realisatie is geen reden om uit zelfmedelijden een fles whisky achterover te slaan. Het is gewoon tijd om je horizon te verbreden. Er zijn namelijk best oké activiteiten voor jou en je inmiddels dertigplus-vrienden die net zo leuk zijn als dansen in een dampende club – of misschien zelfs wel leuker. Let maar op. (Kleine disclaimer: wij zullen nooit beweren dat je ergens te oud voor bent. Als je je wél senang voelt op zo’n feestje, is dat ook oké.)

Op quads rijden

Deze activiteit vól actie en avontuur levert gegarandeerd coole plaatjes op voor Instagram: op quads rijden. Hiermee ervaar je het vrije gevoel van een motor, maar dan met de vier wielen van een auto. Alsof je weer een jochie bent. Het rijden op quads is typisch zoiets wat er gemakkelijker uitziet dan het is. Zo’n parcours volbrengen vergt namelijk heel wat behendigheid en lef. Zéker wanneer je op een pittig tempo langs allerlei obstakels moet manoeuvreren en scherpe bochten en schuine hellingen moet trotseren. Lekker elkaar aftroeven dus! En van tevoren stoere blikken voor de spiegel voor op de foto oefenen natuurlijk. Let op: het is niet echt speelgoed, en gevaar zit in een klein hoekje. Voor je het weet, kantelt je wagen door een grote steen en slinger jij eraf, nét terwijl je een selfie aan het maken bent. Luister dus goed naar de instructies, en ga niet zonder professionele begeleiding op pad. #safetycomesfirst

Scheuren op het strand

Spreekt zo’n actief uitje vol actie en adrenaline jullie wel aan? Het strand is het ideale decor om de strijd met elkaar aan te gaan. Zo kun je in Scheveningen bijvoorbeeld ‘blokarten’, oftewel strandzeilen. Terwijl je wordt voortgetrokken door de onstuimige wind, is het zaak om het zeil zodanig te spannen dat je nóg sneller gaat. Je kunt er niets mee winnen, maar je hartslag gaat er in elk geval flink van omhoog.

blokarten

In plaats van de strijd met elkaar te gaan, kun je natuurlijk ook sámen de strijd aangaan. Tijdens ‘brandingraften’ vechten jullie samen tegen de uitslaande golven. Gekleed in een wetsuit gaan jullie met z’n allen op een rubberen bootje op volle snelheid de zee in. De uitdaging is om door de golven te breken, en weer snel naar het starthonk terug te surfen. Iets wat je alleen maar kunt bereiken door sámen te peddelen, te sturen en gas te geven. Kun je meteen zien of jullie een effectieve communicatiestrategie hebben binnen de vriendengroep. Enne, als er één kopje onder gaat, dan gaan jullie natuurlijk allemaal ten onder.

Maar de omgeving van het strand leent zich er natuurlijk ook voor om te gaan mountainbiken, of achter een vlieger aan te hollen. Of, voor jullie part, ergens jullie strandmatje neer te liggen en diepzinnige gesprekken te hebben over het leven. Na al die inspanningen zijn dat biertje plus kibbeling in het strandcafé echt wel verdiend!

Weekend weg op een eiland

We blijven even in de sfeer van zon, zee en strand – een combinatie waar als je het ons vraagt nooit iets mis mee kan gaan. Smeer het uitje over twee dagen uit, en maak er een echt mannenweekend op een eiland van. Terschelling heeft hier bijvoorbeeld alle mogelijkheden voor. Huur een huisje om in te bivakkeren, en geniet van de zee op loopafstand, het ontbijt met de verse broodjes van de bakker en van het slappe geouwehoer, pardon, de diepzinnige discussies tot het ochtendgloren.

Het eilandleven is al leuk op zich, maar er is genoeg te doen. Trommel de boys op voor een potje paintball aan de pier, werk aan jullie surfskills en duik ’s avonds een gezellige kroeg in om van de lokaal gebrouwen biertjes te proeven. Dineren kun je er ook goed. Proef bijvoorbeeld van de lokale natuurschatten als paddenstoelen, wild, mosselen, oesters en zilte zeegroenten. Vergeet uiteraard niet een gezellig souvenirtje voor het thuisfront te scoren. Na het weekend is jullie onderlinge band duizend keer sterker geworden, en keer je als herboren terug. Of gewoon kneiterbrak.

Ergens bier brouwen

De meeste hierboven besproken uitjes bevatten een sportieve component. Maar we snappen het best dat jullie op je vrije dag niet per se iets willen doen wat herinneringen oproept aan een sportdag of schoolkamp. Regelen we voor je. Bier drinken is lekker, maar bier beleven is nóg leuker. Volg daarom een workshop bierbrouwen. Eerst kom je alles te weten over het gouden goedje dat je regelmatig in je nek gooit, zoals de jeugd van tegenwoordig dat zegt. Dit is het meest comfortabele college dat je ooit hebt gevolgd. Tussendoor mag je gewoon van het bier proeven. Daarna is het tijd om zelf de handen uit het bierschort te steken. Maak de fijnproever in je los en voeg al je favoriete ingrediënten toe om er echt ‘jouw’ biertje van te maken – pepers, citrusvruchten of zelfs chocolade. Wie van jullie kan zijn carrière als bankier aan de wilgen hangen en blijkt een geboren bierbrouwer te zijn? Zo’n bierbrouwcollege kun je onder andere volgen in de verrassende hotspots Groningen en Nijmegen.

Lepeltje lepeltje

Natuurlijk mag het bezoeken van een festival niet in dit rijtje ontbreken. Vrees niet: op festival Lepeltje Lepeltje draait het niet om wie het beste die ingewikkelde dansmoves onder de knie heeft. Het gaat er vooral om wie er het lekkerste eten en drinken weet te vinden (#cheatday). Omdat alles wat je op de foodtrucks kunt vinden vers voor je wordt bereid, komen de lekkere geuren je al van ver tegemoet. Wat dacht je bijvoorbeeld van dumplings, biefstuk van de grill of iets uit de Boemboebus? Het toetje is ook al voor je geregeld: een kopje Italiaanse koffie met knapperig kokosgebak, of gewoon een ouderwets ijsje.

Heb je al trek gekregen? Wij wel! Enne, voor als jullie geen oppas voor de eventuele kinderen kunnen vinden: het festival is behoorlijk ‘kidsproof’. Laat ze gewoon een workshop volgen en je hebt er geen omkijken meer naar. Lepeltje Lepeltje is een rondtrekkend festival. Het vindt plaats in de maanden mei en juni in Apeldoorn, Zwolle, Eindhoven, Dordrecht, Utrecht en Amersfoort. Kunnen jullie meteen aan sightseeing doen. De toegang is gratis, dus dat betekent meer eten dus. Morgen gewoon even een balansdag inlassen. Check de data en locaties op lepeltje-lepeltje.com.