House of Einstein start voor vrouwen! Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte.

D E  S T I J L  V A N

Sebastiaan van Bokkel

Jas: GoFranck €279,90

Wat gebeurt er als je commerciële ervaring mixed met creativiteit, lef en een flink dosis passie. Sebastiaan van Bokkel is de oprichter van Bobby’s Schiedam Dry Gin, een populaire gin die inmiddels in meer dan 60 landen wereldwijd wordt verkocht. Sebastiaan woont met zijn gezin in Amsterdam, is regelmatig in de fabriek in Schiedam en reist de wereld rond om zijn product te promoten. Hoe is zijn ondernemersreis begonnen? Wat is zijn toekomstdroom? We spraken Sebastiaan op een vroege, zonnige morgen in de Javastraat in Amsterdam.

Authenticiteit

Vrijmoedigheid

Creativiteit

Wat heb jij van je voorouders meegekregen?

“Mijn opa en oma zijn vanuit de Molukken naar Nederland gekomen, een klein dorp in de bergen op het eiland Ambon. Tijdens de tweede wereldoorlog was mijn opa een majoor in het KNIL, een echte strijder. Vrijheid was voor hem geen gegeven. De Molukkers vochten voor Nederland in ruil voor een afhankelijke vrije republiek der Zuid-Molukken. Die belofte is nooit nagekomen. Na de oorlog werden Molukse gezinnen op dwangbevel ondergebracht in Nederland in (voormalige concentratie) kampen. Mijn moeder is daar geboren. Het ontvangst was alles behalve hartelijk..

Wat ik meeneem van mijn opa is zijn strijdbaarheid en vrijmoedigheid. Net als hem ben ik eigenwijs, ik wil alles zelf uitzoeken en denk dat ik alles beter kan. Ik ben bereid risico’s te nemen. Dat maakt het leven niet altijd makkelijk. Ik weet niet precies waar ik heen ga.”

Donkerblauw T-shirt: Tiger of Sweden €59 – Lichtblauw T-shirt: Tommy Hilfiger €49,95

Hoe is jouw reis als ondernemer begonnen?

“Ik heb het merk Vedett in Nederland op de kaart gezet en had dus een groot netwerk in de horecawereld. Ik vond mijn baan leuk, kon groeien en had enorm leuk contact met mijn klanten. Toen mijn baas mij een promotie wilde geven, merkte ik dat ik eigenlijk helemaal niet echt enthousiast reageerde. Dat was voor mij het teken: ik moet iets anders gaan doen. Mijn eigen plan trekken.

We namen afscheid van elkaar. Best een flinke stap. Ik weet nog dat mijn moeder zei: ‘zou je dat wel doen, met zo’n salaris en een auto van de zaak?’

Maar diezelfde week nog ging er van alles stromen: ideeën om een eigen drank in de markt te zetten. Als ik iets ging doen, moest het zo dicht mogelijk bij mezelf liggen. Ik kwam direct terecht bij jenever. Mijn opa dronk namelijk altijd Bols jenever, de stenen kruikflessen zijn voor mij een jeugdsentiment. Ik dronk er als kind water uit.

Nog dezelfde week kwam ik mijn huidige business partner tegen op een bruiloft. Dit bracht alles in een stroomversnelling. We raakten in contact met Herman Jansen, eigenaar van een jeneverfabriek in Schiedam, die ook een persoonlijke connectie had met de Molukken. We konden aan de slag.”

Overhemd: Forét €135

Hoe is Bobby’s gin ontstaan?

“Mijn opa voegde zelf Indonesische kruiden toe aan zijn fles Bols om de jenever meer smaak te geven. Denk aan kruidnagel, citroengras, peper, korianderzaad. Dit was dus de perfecte inspiratiebron waaruit we konden putten. Uiteindelijk duurde het creatieve proces van de ontwikkeling van Bobby’s twee jaar. Voorwaarde was vooral dat we het zelf heel lekker vonden.”

 T-shirt: Tiger of Sweden €59

Wat zijn je toekomstdromen?

We verkopen nu wereldwijd in 60 landen, dus dat doel is bereikt. Ik heb ontdekt dat de wereld klein is. Maar relevant blijven, is wellicht moeilijker dan relevant worden. We moeten dus scherp en actief blijven. Dat doen we met bartender wedstrijden, acties en ontwikkelen van nieuwe cocktails.

Nu ik heb ontdekt hoe het is om de wereld te veroveren durf ik ook meer stappen te zetten met mijn andere passie: muziek. Ik produceer mijn eigen muziek en wil hier een groter publiek mee bereiken. Dus een nieuwe droom is geboren.

Broek: Tiger of Sweden €159 – T-shirt: Minimum €30

Kun je ons wat meer vertellen over je kledingstijl?

Kleding en stijl speelt op een natuurlijke manier een rol in ons gezin, mijn vrouw is stylist. Ik draag wat ik zelf tof vind, trends volg ik eigenlijk niet. Ik houd vast aan mijn vaste merken en rituelen. Qua schoenen draag ik bijvoorbeeld altijd Nike Air. Verder kun je me uittekenen in een goede spijkerbroek, basic T-shirt en mijn Barbour jas.

Meestal ga ik casual gekleed, ik hoef voor mijn werk geen formele kleding te dragen. Alhoewel ik het ook best leuk vind om uit te pakken voor een feestje met een overhemd en jasje. Maar dan wel weer die Nikes eronder, ik moet wel gewoon Sebastiaan blijven.

Jas: Tiger of Sweden €329 – T-shirt: Tiger of Sweden €59

In de rubriek ‘De stijl van’ portretteren we interessante verhalen van change makers over kernwaarden, persoonlijke groei en kledingstijl. 

Ontdek ook jouw persoonlijke kledingstijl

Ben jij bewust van je eigen stijl? En benieuwd hoe je dit vóór je kunt laten werken met een goede outfit? Maak kennis met House of Einstein: dé personal shopping service voor mannen. Na een kort belletje met een personal shopper ontvang je een unieke box met outfits thuis. Je betaalt achteraf, alleen voor de items die je leuk vindt.